Rondreis Cuba drie weken - Oldtimer met tieners

Inspiratie voor je vakantie Cuba met kinderen

Afwisseling tijdens een individuele vakantie naar Cuba met kinderen vinden wij erg belangrijk. En is volgens ons dé manier om het land echt te leren kennen. Onderstaande beelden geven je een goed idee van wat er zoal te zien en te doen is op Cuba. Maar ook zie je wat wij van Riksja Family Cuba jou als reiziger te bieden hebben tijdens je ideale Cuba vakantie.

Cuba in beeld

Reis je met ons meer door het land van de kleurrijke straten, oude auto’s, dikke sigaren en paradijselijke stranden? We hebben de leukste plekjes voor een vakantie door Cuba met kinderen voor je op een rij gezet.

Verzeleringen Riksja Family CubaPraktische informatie Cuba - Trinidad

Onze top 5 bezienswaardigheden

1. Havana

Vakantie Cuba met kinderen - Havana

Oldtimer in Havana

Alle Cubaanse clichés worden werkelijkheid bij aankomst, want de meesten beginnen hun vakantie op Cuba met kinderen in… Havana, natuurlijk. Koloniale gebouwen met afgebladderde verf die de straten kleurrijk maken, oldtimers met hangende Cubanen op de motorkap, oudere dames en heren voor de huizen met een dikke sigaar in de mondhoek en salsamuziek klinkend uit huizen, straten en pleinen. ­¡Hola Havana! Zeggen we flirtend op z’n Cubaans. Voeg je de Havana bouwsteen toe aan je Cuba vakantie? Dan word je in stijl opgehaald van de luchthaven door een oldtimer. Je verblijft in een familievriendelijke casa vlak bij Havana Vieja en ontdekt de stad op een vertrouwde manier. De gids laat je op de fiets bekend en onbekend Havana zien.

2. Viñales

Vakantie Cuba met kinderen - Vinales

Paardrijden in Viñales

Hieha! Cowboys met een groene overall aan, een sombrero op, een sigaar in de mond en op de rug van een paard werken hier aan de beroemde Cubaanse sigaren. Viñales is een plattelandsdorpje tussen de tabaksvelden die jij gaat ontdekken zoals de guajiros (cowboys of boeren) doen: ter paard. Hobbelend over de rode aarde, door de groene vallei en langs heuvels van kalksteen met een soort groene moslaag (mogotes). Sjok je liever op je eigen benen door de tabaksvelden? Dan verruil je het paard voor een paar goede wandelschoenen. Lees meer over de bouwsteen Viñales: Cowboys en sigaren en de verschillende opties.

3. Trinidad

Vakantie Cuba met kinderen - Trinidad

Kleurrijk Trinidad

Samen met Havana en Viñales vormt Trinidad de toeristische driehoek van Cuba. En dat is niet zomaar. Ook Trinidad mag je tijdens een vakantie op Cuba met kinderen niet overslaan. De kleurrijke laagbouw, klinkersstraatjes, sjokkende ezels, stoffige oldtimers en gele klooster maken van de stad een openluchtmuseum. Toeristisch is het wel. Daarom stap je in een bici, een fietstaxi voor twee personen, en ontdek je het lokale leven in de buitenwijken van Trinidad. Verdeeld over meerdere bici’s ontdek je als gezin hoe de Cubanen leven, wonen, werken, naar school gaan, wassen en boodschappen doen. De bici-tour sluit je af op het Cubaanse ritme met een percussie- en salsaworkshop. Ga jij Op pad in Trinidad?

4. Vamos a la playa

Vakantie Cuba met kinderen - Varkensbaai, Cayo Santa Maria, Varadero, Playa Pesquero

Een van de vele stranden op Cuba

Cuba is een Caribisch eiland, dus dat er mooie stranden zijn hoeven we je vast niet te vertellen. Er zijn zoveel mooie bounty stranden dat er voor ieder wel wat wils is. Van stranden met typisch Cubaanse sferen tot stranden volgebouwd met resorts. Beslis zelf welk strand bij jou als reiziger past en wij verwerken deze bouwsteen in je vakantie op Cuba met kinderen. Neem een kijkje bij de bouwstenen Flipperen in de Varkensbaai, Cocktails in Cayo Santa Maria, Buena vida Varadero en Plat op Playa Pesquero.

5. Sancti Spiritus

Vakantie Cuba met kinderen - Sancti Spiritus

Kokkerellen in Sancti Spiritus

In je zoektocht naar de highlights van Cuba kom je Sancti Spiritus weinig tegen. En juist daarom vinden wij het een hoogtepunt tijdens een vakantie op Cuba met kinderen. Lekker eigenwijs. Sancti Spiritus wordt namelijk onterecht door veel reizigers overgeslagen. Het is een koloniaal stadje, maar minder toeristisch dan Trinidad. In de omgeving vind je suikerrietplantages en fabrieken waar suiker verwerkt wordt tot de allerbeste rum van Cuba. Sancti Spiritus is ook de plek om de Cubaanse keuken beter te leren koken en zelf de handen uit de mouwen te steken tijdens een kookworkshop. Je leest er meer over in de bouwsteen Kokkerellen in Sancti Spiritus.

 

 

Bekijk onze overzichtskaart van Cuba met alle bouwstenen.

Algemene reisinformatie Cuba

Op deze pagina vind je algemene reisinformatie voor je Cuba vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk en extra belangrijk als je een verre reis met kinderen gaat maken. Je vindt hier tips over onder meer gezondheid op reis, visum, veiligheid en geldzaken. Ook bij onze bouwstenen en rondreizen vind je veel nuttige informatie over Cuba. Staat dat wat jij wilt weten er nu net niet tussen? Neem dan contact met ons op, want we helpen je graag.

Klik op deze links voor algemene informatie Cuba

 

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte individuele Riksja Family Cuba reizen van een aantal dagen. Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen Cuba familiereis samenstellen. Of kies één van onze rondreizen voor Cuba met kinderen uit; dit zijn combinaties van bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen.

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Cuba en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan op Riksja Family!

Hier zijn we dan, de bestemmingsexperts voor Cuba. We zijn gek van reizen en nog gekker van Cuba. Voor jou en je gezin maken we de reis op maat en helemaal toegespitst op jullie eigen wensen.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 5 uur vroeger in onze wintertijd, 6 uur vroeger in onze zomertijd
Taal: Spaans
Munteenheid: de Cubaanse Peso, meestal afgekort tot ‘CUP’ is het betaalmiddel voor de lokale bevolking. De Cubaanse convertible peso, de ‘CUC’ is het betaalmiddel voor buitenlanders
Visum: toeristenvisum rond de €22,50 per persoon

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur -17:30 uur