Reisroute Cuba met kinderen - Trinidad

Reisroute Cuba met kinderen - Sigaar CubaReisroute Cuba met kinderen

Ga samen met het gezin om de tafel zitten en bedenk samen hoe jullie reis door Cuba eruit moet gaan zien. Maak de keuze over hoe lang je wilt reizen, welke plekken je wilt zien en hoe je wilt reizen. Zo heb je de vrijheid om je eigen reisritme te bepalen als je kiest voor een huurauto. Wil je liever niet zelf op zoek naar de juiste weg? Dan kies je voor een rondreis met transfers of per bus. Welk vervoersmiddel je ook kiest, met Riksja Family Cuba hoef je niet op zoek naar overnachtingsplekken, want wij kennen de leukste plekjes en hebben ze voor je gereserveerd.

Pak tijdens de “familievergadering” over de Cuba reis onze bouwstenen en rondreizen er bij. Begin de reis met de bouwsteen ¡Hola Havana! en puzzel verder met de andere bouwstenen van 2-4 dagen. De rondreizen zijn een combinatie van verschillende bouwstenen die wij alvast in een logische volgorde voor je aan elkaar gepuzzeld hebben, dit zijn ideale Cuba reisroutes met kinderen.

 

 

Wil je weten waar de bouwstenen liggen? Kijk dan op onze Cuba kaart.

Reisroute Cuba met kinderen - Paardrijden CubaCuba reisroute 2 weken

In twee weken tijd ontdek je op je gemak het westen van Cuba met zo’n twee tot drie nachten per locatie. Je landt in hoofdstad Havana waar het kleurrijke Cuba je verwelkomt en alle clichés van oldtimers en oude mensen met sigaren werkelijkheid worden. Per auto of transfer reis je in westelijke richting naar Viñales om op de rug van een paard door de tabaksvelden te hobbelen. Ben je een echte strandganger of zoek je liever het avontuur op? De keuze is aan jou. Vanuit Viñales reis je bijvoorbeeld naar de azuurblauwe zee en parelwitte stranden van de Varkensbaai/Playa Larga of juist naar Las Terrazas voor een wandeling door de jungle en naar watervallen. Ook een bezoek aan Trinidad mag niet ontbreken. Wandelend over de kinderkopstraatjes langs de gekleurde huizen en koloniale kerken weet je nog een keer zeker dat je in Cuba bent. Eindig je Cuba vakantie op het rustige strand van Cayo Santa Maria of in de toeristische badplaats Varadero.

In twee weken van west naar oost Cuba reizen kan ook, maar je bent dan veel onderweg. Van Havana ga je eerst de tabaksprovincie in, vervolgens via  Trinidad naar het Texas van Cuba: Camagüey en dan door naar Santiago. Je vliegt terug vanuit Holguin.

Cuba reisroute 3 weken

Heel Cuba in drie weken zien, gaat natuurlijk niet. Maar je komt wel ver, want waar ons advies bij een Cuba reisroute van twee weken is om het westen te doen, kan je in drie weken het westen én oosten ontdekken. In het oosten mag Baracoa, ‘de tropen van Cuba’, dan niet ontbreken. Het is een afgelegen gebied, maar als je er tijd voor hebt moet je er zeker drie dagen zijn. Vanuit het oosten onderweg naar Baracoa stop je in nog een kleurrijke stad, Camagüey, en in Santiago om de Cubaanse salsa onder de knie te krijgen. Je reis sluit je dan af op de tropische (kleinschalige) stranden van Playa Pesquero.

Reisroute Cuba met kinderen - strand CubaAls je liever wat rustiger reist, dan hoef je natuurlijk niet in drie weken het westen en oosten te doen. Viñales, in de tabaksprovincie Piñar del Rio, en Trinidad zijn leuke plaatsen om een dag langer te blijven. De reis is ook uit te breiden met in het westen van Cuba de koffiestreek Las Terrazas, de originele charme van Remedios of Cubaanse gerechten bereiden in Sancti Spíritus. Tropisch afsluiten doe je op een van de vele stranden, zoals Cayo Santa Maria of Varadero.

Vervoer voor reisroute Cuba met kinderen

Het reizen door Cuba is goed te doen. Cubaanse wegen zijn doorgaans heel rustig en de steden en stranden zijn goed bereikbaar. Met de informatie van onze lokale agent heb je een veilige en gevarieerde vakantie. Wil je uitgebreide informatie over vervoeropties die Riksja Family Cuba aanbiedt, kijk dan op vervoer op Cuba.

Reisroute Cuba met kinderen - Aankomst Cuba Riksja FamilyDe begeleiding op Cuba

Voordat je op reis gaat krijg je van ons de reisbescheiden met alle benodigde informatie en het telefoonnummer van onze lokale agent in Havana. Het noodnummer is 24 uur per dag bereikbaar en degene die de telefoon opneemt, spreekt goed Engels.

Bij aankomst op Cuba wacht een vertegenwoordiger/ster van onze agent je op. Hij of zij overhandigt je alle informatie die je lokaal nodig hebt.

We zijn geen bestemmingsexperts als we niet zelf ook gereisd hebben door Cuba, dus ook bij ons kan je terecht voor advies en informatie over bijvoorbeeld het visum of de beste reistijd.