Klimaat Cuba - Algemene informatie Cuba met kinderen

Klimaat Cuba - Strand, CubaKlimaat Cuba

Onze winter is de beste reistijd voor Cuba. Onder het genot van droog en zonnig weer reis je van de kleurrijke straten met oldtimers naar een verfrissend verblijf op één van de stranden. Wil je de reis liever in een andere periode maken? Geen probleem, want door het subtropische klimaat van Cuba is het altijd een aangename vakantiebestemming.

Het hele jaar door telt Cuba veel dagen met zon en ligt de temperatuur overdag op ongeveer 27°C. In de avonden koelt het af naar zo’n 20°C. Een heerlijk temperatuurtje voor een frisse Cuba libre cocktail op één van de pleinen van Havana.

Klimaat Cuba - Strand en oldtimer, CubaWeer op Cuba in de voorjaars- en zomervakantie

Tropische buien vallen voornamelijk in het voorjaar en de zomer van Cuba, maar die waaien na een uur wel weer over. Niks is veranderlijker dan het weer, dus met een beetje pech blijft de bui de hele middag hangen. Aangezien Cuba een eiland is en de zeewind vanuit alle hoeken overwaait, waaien de luchten snel weer open. In deze periode is de luchtvochtigheid hoog en voelt het snel klam aan.

De temperaturen stijgen naar boven de 30°C in juli en augustus, in onze zomervakantie. Dit zijn dan ook de warmste maanden voor een vakantie op Cuba. Een duik in de zee en waterpret met de kids!

Heb jij je eigen beste reistijd al bepaald of heb je ons advies nog nodig over het klimaat op Cuba? Begin in ieder geval bij Riksja Cuba Family met, vinden wij, het leukste deel van de reisvoorbereidingen: het samenstellen van de rondreis door Cuba aan de hand van onze bouwstenen. De bouwstenen zijn programma’s van 2-4 dagen en door ze met elkaar te combineren stel jij je eigen reisroute samen, in je eigen tempo en met voor elk gezinslid een eigen hoogtepunt. Vind je de bouwstenen veel gepuzzel? Wij hebben bouwstenen voor je gecombineerd in rondreizen door Cuba.

 

 

Klimaat Cuba - Paardrijden CubaOrkaanseizoen

Ondanks dat het orkaanseizoen in onze zomervakantie valt, zijn dit wel de hoogseizoenmaanden voor Cuba. Onze reizigers, en met hen vele anderen, ontdekken dan het land van koloniale steden, zwoele muziek, sigaren en witte stranden.

Voor het hele Caribische gebied geldt een officieel orkaanseizoen van juli tot ongeveer half november. September en oktober zijn hierin de piekmaanden. Jaren van weinig tot geen orkanen worden afgewisseld met actieve seizoenen.

Vier jij nu net vakantie op Cuba als er een orkaan over raast? Dan is er een kans dat je de vakantie moet aanpassen, omdat er bepaalde gebieden niet meer bereikbaar zijn. Houd er rekening mee dat natuurgeweld niet gedekt wordt door een verzekering. Voor meer informatie over orkanen verwijzen wij je graag door naar een officiële instantie: National Hurrican Center in Miami, Florida.

Gemiddelde temperaturen Cuba

Region JAN FEB MAR APR MAY JUN
Cuba

26

27

28

29

31

30

JUL AUG SEP OCT NOV DEC

30

32

31

29

27

26

Betekenis van de symbolen

zonnig af en toe bewolkt wisselvallig veel regen sneeuw orkaan