Trinidad, Cuba

Voorwaarden Cuba autohuur Viacar

Hieronder staan de Cuba autohuur voorwaarden van onze autoverhuurmaatschappij Viacar overzichtelijk vermeld. Rex is onze eerste keuze autoverhuurder, omdat wij tevreden zijn over de service die ze leveren. Bij Viacar is de service minder goed, maar deze verhuurder is voordeliger. Daarom bieden wij deze verhuurder ook aan.

Wel en niet inbegrepen bij Viacar

Wat er inbegrepen is als je een auto huurt in Cuba met Viacar lees je hieronder. Ook zijn er kosten die ter plaatse nog betaald moeten worden. Alle kosten die ter plaatse moeten worden voldaan zijn onder voorbehoud van wijziging. De autoverhuurder heeft het recht deze indien nodig zonder voorafgaande aankondiging aan te passen.

Inbegrepen bij Cuba autohuur

Niet inbegrepen en kosten ter plaatse

CDW verzekering

Een CDW (Collision Damage Waiver) verzekering afsluiten doe je ter plaatse en is verplicht. Wanneer de huurauto beschadigd is ben je de borg van 200 CUC kwijt, ook al is de beschadiging van de auto niet jouw schuld, zie verder de huurovereenkomst. Voor eigen rekening zijn altijd ter plaatse een eventuele boete van 50.00 CUC als je de kopie van de huurovereenkomst verliest of de auto smerig inlevert. Boetes die de verkeerspolitie op het contract heeft aangetekend en eventuele schade aan banden en velgen. Bij ongeluk of diefstal is de huurder verplicht direct contact op te nemen met de politie, een schade rapport in te vullen en de verhuurder te verwittigen en het voertuig veilig te stellen om verdere schade te voorkomen.

Brandstof en afrekening

Bij het ophalen van de auto is de tank altijd vol. De tank zo leeg mogelijk inleveren is het fijnst. Afhankelijk van de categorie auto betaal je wanneer je een lege tank inlevert tussen de CUC 45 en CUC 65. Loodvrije benzine heet ‘Especial’ en kost CUC 1,50 per liter. Bij alle grotere steden is een benzinepomp in de buurt. Vanwege de grote afstanden tussen steden is het raadzaam je tank altijd half vol te houden. Heb je op de dag van vertrek bijvoorbeeld nog een halfvolle tank, tank dan eerst vol. Je kunt vaak met een creditcard de betaling voldoen, waarbij ook naar uw paspoort wordt gevraagd. Wij adviseren het te betalen bedrag altijd ook in CUC bij te hebben. Uitval van autorisatiesysteem komt regelmatig voor. Voor schade aan de auto veroorzaakt door het tanken van verkeerde benzine ben je zelf verantwoordelijk. We raden ook aan om bij het inleveren van de auto voor de zekerheid te vragen om een uitgerekend en ondertekend contract en ingevulde creditcardslip; men kan dan later niet nog andere kosten in rekening brengen. Viacar accepteert de volgende credit cards: Visa, Mastercard.

One way kosten

Door Viacar worden drop-off kosten berekend wanneer je de auto in een andere plaats inlevert dan waar je hem opgehaald hebt. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de pick-up en drop-off plaats en het aantal dagen autohuur. De kosten hiervoor zijn gemiddeld 0,20 CUC/km. Drop-off tarieven betaal je altijd ter plaatse.

Luchthaventoeslag

Haal je de auto op de luchthaven op, dan wordt door Viacar géén airport fee’ gerekend.

Contract fee, Frequent Flyers

Voor het opmaken van het huurcontract geldt bij Viacar geen Vehicle License Fee. Onze tevoren geboekte, speciale tarieven geven helaas geen recht of Frequent Flyer voordelen.

Extra voorzieningen

Kinderzitjes zijn lastig verkrijgbaar in Cuba, we kunnen ze voor je aanvragen maar wil je zekerheid dan kun je ze het beste zelf meenemen vanuit Nederland. Het dragen van gordels op de achterbank is, net als in Nederland, verplicht.

Borgsom

De borgsom en overige kosten betaal je ter plaatse per creditcard (Visa of Mastercard) op naam van de bestuurder. Deze bedraagt het eigen risico afhankelijk van auto type (respectievelijk 200, 300 en 350 CUC). Auto’s moeten met een volle tank worden ingeleverd. De borgsom ontvang je bij volle tank en geen schade uiteraard retour. Bij het ophalen van de wagen dien je een blanco creditcardslip als waarborg te tekenen. Deze wordt bij het inleveren van de wagen, indien je zonder schade hebt gereden, weer verscheurd.

Rijbewijs

Je moet bij Cuba autohuur voor een economico klasse auto minimaal 1 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Voor een grotere categorie (de intermediate) moet je minimaal 3 jaar je rijbewijs hebben. Dat geldt ook voor eventuele medebestuurders. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht.

Leeftijd

De minimumleeftijd voor het besturen van een huurauto van Viacar is 18 jaar.

Extra bestuurder

De kosten van een extra bestuurder zijn CUC 30 voor de hele periode van huren en zijn/haar naam moet op de overeenkomst van Viacar zijn vermeld. Van alle bestuurders moeten op het huurcontract de paspoortnummers zijn vermeld. Controleer dit, anders geldt de verzekering niet. Maximum 2 co-bestuurders per contract.

Huurperiode

De minimum huurperiode bij Cuba autohuur is 48 uur. Maar huur je minder dan 4 dagen dan krijg je 100 km per dag inclusief, maak je extra kilometers dan dien je dat bij te betalen. Breng je de auto te laat terug, dan ben je extra uren of dagen huur verschuldigd. Dit tegen het lokale tarief (niet tegen ons speciale contracttarief) en exclusief belastingen. Breng je de auto eerder terug, dan is restitutie niet mogelijk. Wanneer je de auto om 09:00 uur ophaalt en na 10 dagen om 17:00 uur inlevert, ben je 11 dagen autohuur verschuldigd.

Ophalen en terugbrengen

Je kunt de auto ophalen op de luchthaven of bij een stadskantoor als die geopend zijn. Doe dit wel binnen 1 uur na de tevoren afgesproken tijd, wil je de reservering gehandhaafd zien. Onverhoopt later terugbrengen van je auto kost je (een deel van) de hele dagprijs tegen lokale tarieven.

Autocategorie

Zoals overal ter wereld zijn reserveringen op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage

De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarom altijd beter dan harde koffers.

Bij nood

Viacar heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Dit telefoonnummer krijg je van Viacar wanneer je de auto ophaalt. Verdere ondersteuning krijg je bovendien van onze lokale agent.

Boetes

Voor het verwerken van boetes wordt door Viacar een toeslag in rekening gebracht. Betaal nooit cash aan een verkeers/politieagent zonder eerst contact te hebben opgenomen met Viacar..

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingkosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden staan altijd op de huurovereenkomst bij het ophalen van de auto.

Advies

Wij raden je aan om na aankomst in Cuba niet direct de huurauto in te stappen om nog een paar uur naar je overnachtingsplaats te rijden. Het is prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht. In Cuba hebben de weggebruikers ander verkeersgedrag dan in Nederland en gelden soms afwijkende verkeersregels. De meeste reizigers die voor een Cuba self drive kiezen, vliegen aan op Havana, brengen enkele dagen door in de stad en halen dan de auto op.

Wegennet

Met de auto’s is in principe op alle verharde wegen te rijden. Bij het ophalen krijg je informatie over eventuele laatste wijzigingen voor wat betreft de wegconditie. Je gemiddelde snelheid is op de grote doorgaande wegen ca. 80 km /uur; op de kleinere wegen ca. 50 km/ uur.