Trinidad, Cuba

Autohuur - Cuba met kinderen, Oldtimer, CubaAutohuur Cuba

Wil je meerdere van onze bouwstenen aan elkaar lijmen door er een huurauto tussen te plakken? Of ben je in gedachten al aan het rondrijden door Cuba met een van onze rondreizen? Dan is het tijd dat we wat praktische informatie met je delen over de autoverhuur via Riksja Family Cuba.

 

 

Voor de verschillende rondreis mogelijkheden verwijzen we je naar de pagina vervoer Cuba.

Autohuur - Cuba met kinderen - Viñales, CubaInformatie en prijzen van autohuur Cuba

Rondrijden op Cuba op eigen houtje is leuk, avontuurlijker dan per georganiseerde bus of transfer en, niet geheel onbelangrijk, veilig. Met een huurauto bepaal je zelf je tempo en stop je wanneer, waar en hoelang je wilt. Eenmaal de stad uit is het verkeersbeeld rustig, omdat op Cuba weinig verkeer is.

Je ontvangt van ons een uitgebreide wegenkaart die je via de hoofdwegen door Cuba leidt. De bewegwijzering en straatnamen op Cuba laten het nog wel eens te wensen over. Een handige app is daarom Maps.me. Deze navigeert je offline over de wegen op Cuba en heeft ook de bezienswaardigheden onderweg gemarkeerd. Een woordje Spaans is ook een voordeel, maar geen must. Ook hier kan de technologie bij helpen, want als je de talen Spaans, Nederlands en Engels download in de Google Translate app, kan je de app offline gebruiken.

Ondanks het rustige verkeersbeeld, moet je wel alert blijven. Mensen, dieren en potholes (gaten) in, op en langs de weg zijn op Cuba heel normaal. Hoewel je bij het zien van de lege weg wellicht de neiging hebt om het gaspedaal nog eens extra in te drukken, is het juist belangrijk rustig te rijden.

Nog twee handige zaken om te weten als je een auto huurt op Cuba:

Lokale service en beschikbaarheid auto’s op Cuba

Op Cuba zijn geen internationale autoverhuurmaatschappijen, alleen lokale verhuurders. Pech onderweg of schade kan je vakantie op Cuba verpesten als het autoverhuurbedrijf niet snel en efficiënt hulp biedt. Riksja Family Cuba werkt daarom samen met Viacar en REX, zodat we zeker weten dat als er iets gebeurt onderweg, je ter plaatse goede ondersteuning krijgt.

Wat Cuba ook anders maakt dan vele andere bestemmingen, is het aantal huurauto’s op het eiland. Dit is namelijk beperkt. Vooral in de meivakantie, de zomerperiode en in december neemt de beschikbaarheid snel af. We raden je aan om ruim op tijd je Cuba reis te boeken om er zo zeker van te zijn dat jij in alle vrijheid over het eiland kan toeren. Wat wij ook aanraden is bij aankomst niet direct in de huurauto te stappen, maar eerst even te acclimatiseren, het Cubaanse leven op je in te laten werken en uit te rusten van de vlucht.

Welke auto huren?

REX autohuur Cuba

Standard Car

MG6 of gelijkwaardig

  • automaat
  • airconditioning
  • radio/cd speler

Geschikt voor 4 personen

Verzekering per dag CUC 20,-
(lokaal te betalen)

Prijs per dag:
€ 70,- per dag in het laagseizoen
€ 93,- per dag in het hoogseizoen
Laagseizoen: september, oktober, mei en juni

Viacar autohuur Cuba

Cuba autohuur Hyundai Economy Car

Geely CK of gelijkwaardig

  • handgeschakeld
  • airconditioning
  • radio/cd speler

Geschikt voor 2 personen

Verzekering per dag CUC 15,-
(lokaal te betalen)

Prijs per dag:
€ 58,- per dag in het laagseizoen
€ 70,- per dag in het hoogseizoen
Prijzen geldig bij 7-15 huurdagen.
Laagseizoen: september, oktober, mei en juni

Autohuur Cuba Huyndai Accent Medium Car

Geeley Emgrand 718 of gelijkwaardig

  • handgeschakeld
  • airconditioning
  • radio/cd speler

Geschikt voor 4 personen

Verzekering per dag CUC 15,-
(lokaal te betalen)

Prijs per dag:
€ 90,- per dag in het laagseizoen
€ 101,- per dag in het hoogseizoen
Prijzen geldig bij 7-15 huurdagen.
Laagseizoen: september, oktober, mei en juni

Tijdens de kerstvakantie gelden afwijkende prijzen.