Flipperen in Varkensbaai

Snorkelen met de kinderen in Playa Larga

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Playa Larga
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 95,- per volwassene
€ 70,- per kind (t/m 11 jaar)

✓ Ga van de gebaande paden tussen Havana en Trinidad
✓ Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld tijdens een snorkelexcursie
✓ Overnacht in een kleurrijke casa in Playa Larga
✓ Kom tot rust onder wuivende palmbomen aan de Varkensbaai

Overnachtingen: 2 nachten in een sfeervolle casa
Excursie: Snorkelexcursie met snorkeluitrusting, plattegrond en lunchbox
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Playa Larga ligt aan de historische Varkensbaai. Hoe grappig de naam ook klinkt, de geschiedenis heeft een iets serieuzere ondertoon, namelijk het Varkensbaai-incident in 1961. De Amerikanen deden een invasie om de linkse Cubaanse regering van Fidel Casto omver te werpen. Een invasie die volledig mislukte en waar je tegenwoordig nog maar weinig van terugziet. Waarom je Playa Larga dan wel moet bezoeken tijdens de reis met kinderen door Cuba? Om de verborgen snorkelbaaien, het schattige vissersdorpje, het grote moerasgebied en de palmbomen waar je heerlijk tot rust komt.

✓ Autohuur of transfers
✓ Maaltijden naast het ontbijt
✓ Fooien
✓ Optionele excursies

Varkensbaai - palmboomDag 1 – Varkensbaai, tijd voor rust op het strand

Of je nu vanuit Havana of Trinidad naar Playa Larga rijdt, je bent zo’n 2 uur onderweg. Reis je vanuit Viñales, dan mag je uitgaan van een reistijd tussen de 4,5 en 5 uur. Playa Larga is daarmee de ideale plek om binnen de toeristische driehoek van Havana, Viñales en Trinidad van het gebaande pad te gaan. Vraag ons waar de allermooiste stranden van Cuba liggen, dan is het antwoord niet Playa Larga. De stranden zijn namelijk wat rotsachtig. Vraag ons naar een van onze favoriete stranden op Cuba, dan is het antwoord wel Playa Larga. Want de meest witte zandstranden op Cuba, zoals in toeristisch Varadero, zijn volgebouwd met all-inclusive resorts en daar is weinig tot geen ruimte voor kleinschalige casas en leuke restaurants. In Playa Larga, aan de Varkensbaai, is die ruimte er wel. Je overnacht bij gastvrije Cubanen thuis in je eigen familiekamer met douche en toilet.

 

Varkensbaai - tank bij museumDe casa ligt in de wijk Caletón waar je ’s ochtends ontbijt onder wuivende palmbomen, waarvandaan je over stoffige paden naar het goudkleurige zand met ligbedjes wandelt en waar je aan het eind van de dag op het dakterras geniet van de zonsondergang met een (alcoholvrije) mojito in de hand. Het schattige vissersdorpje Playa Larga ligt aan de historische Varkensbaai, waar het leven zich op een rustig tempo afspeelt. In 1961 was dat anders. Cubaanse ballingen en Amerikanen probeerde hier de regering van Fidel Castro omver te werpen. Deze invasie is de geschiedenisboeken ingegaan als een volledige mislukking. Vandaag de dag zie je weinig terug van dit historische moment en is Playa Larga vooral dé plek op Cuba waar je verborgen snorkelbaaien, een groot moerasgebied en Cuba’s diepste zoutwatergrot ontdekt. Deze dag sluiten we af met een tip: neem voldoende insectenspray mee, want muggen zijn dol op moeras.

 

Snorkelen - Varkensbaai Cuba met kinderenDag 2 – Plons! Flippers aan en snorkelen maar

Je springt vanaf de kust zo het water in om samen met vissen tussen het koraal te zwemmen, je zwemt verscholen grotten in om in het diepblauwe water kleurrijke vissen te spotten en je rijdt met eigen auto naar de mooiste snorkelspots. Flipperen in Varkensbaai is niet zomaar een beetje snorkelen, want Playa Larga heeft misschien wel de mooiste snorkelplekken van Cuba. En deze ga jij vandaag ontdekken, geweldig toch?

Bij de casa ligt de snorkeluitrusting voor het hele gezin klaar. Ook zal de Cubaanse familie je een plattegrond en lunchbox meegeven. Op de plattegrond vind je de mooiste snorkelspots, zoals Cueva de los Peces. De geselecteerde snorkelplekken in de Varkensbaai zijn voor iedereen toegankelijk, maar in sommige gebieden mag je ter bescherming van het koraal niet snorkelen met vinnen. Het is daarom aan te raden om dichte waterschoenen mee op reis te nemen. Maak je de Cuba familiereis in een huurauto? Dan rijd je ook vandaag in eigen vrijheid naar de snorkelplekken. Zo kan je zelf bepalen hoe lang je ergens wilt blijven. Heb je geen huurauto tot je beschikking? Geen zorgen, dan is er ter plaatse een taxi te regelen die je naar de snorkelspots brengt.

Bijkolibrie - Playa Larga Varkensbaai Cuba met kinderenDag 3 – Op naar de volgende bestemming

Met het zand nog tussen je tenen zwaai je de Cubaanse familie gedag en vervolg je de reis door Cuba. Reis je in westelijke richting? Dan is de volgende stop logischerwijs Trinidad. Maak onderweg een korte stop in Playa Giron om toch wat meer te weten te komen over de Varkensbaai-geschiedenis in het kleine museum. Een andere logische optie is dat Playa Larga de paradijselijke afsluiting is van de Cuba familiereis en dat je terugrijdt naar Havana.

Last but not least, kan je een nachtje toevoegen aan de bouwsteen Flipperen in Varkensbaai. Het grootste moerasgebied van Cuba, Ciénaga de Zapata, ligt namelijk om de hoek van Playa Larga en is een bezoek waard. Extra leuk als je reist door Cuba met kinderen, want de meest bijzondere dieren komen voorbij. Denk aan een grote kolonie roze flamingo’s, de kleinste vogel ter wereld: bijkolibrie, watervogels en rode krabben van wel 30 centimeter groot. Een lesje biologie voor het hele gezin, want de gids weet van alles te vertellen over de dieren en planten in dit moerasgebied. Op eigen houtje het natuurgebied bezoeken mag namelijk niet, maar de Cubaanse familie bij de casa helpt je graag bij het regelen van een officiële gids van de staat.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verblijf in casa ambiance

Reissom: € 140,- per volwassene
€ 100,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: overnachtingen in een casa ambiance met ontbijt

Wil je zo van je kamer doorrollen naar het strand aan de Varkensbaai? Dan boeken we een casa ambiance voor je, want deze ligt direct aan het strand. Ook in deze casa word je hartelijk ontvangen door de gastvrije Cubanen en worden heerlijke gerechten voor je bereidt.

Welke optie wil je aanvragen?

Flipperen in Varkensbaai
Verblijf in casa ambiance
x