Op pad in Trinidad

Trinidad Cuba

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Trinidad
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Met de bicitaxi door Trinidad
Reissom: € 120,- per volwassene
€ 90,- per kind (t/m 11 jaar)

✓ Ontdek het koloniale en kleurrijke centrum van Trinidad
✓ Per bicitaxi leer je over het echte Cubaanse leven
✓ Percussion les, salsales en maak-je-eigen-mocktail-les

Overnachten: twee nachten in een casa particular inclusief ontbijt
Excursie: Bicitaxi
  • De stad Trinidad in Midden-Cuba staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Trinidad werd gesticht in 1514 door Diego Velazquez de Cuellar, eerst nog met de naam Villa de la Santisima Trinidad. Trinidad is volgens ons de meest pittoreske stad van Cuba, met zijn straten vol kinderkopjes, pastelkleurige huizen en glimmende oldtimers. Samen met Havana en Viñales vormt Trinidad dé toeristische driehoek en de stad trekt veel reizigers die hier graag een of meerdere nachten slapen.

✓ autohuur of transfers
✓ overige maaltijden
✓ fooien

Dag 1 – Aankomst in Trinidad CubTrinidad, Cuba

Kom je vanuit de provincie Pinar del Rio? Dan heb je een lange reisdag voor de boeg. Op de Cubaanse snelwegen mag je maximaal 80 kilometer per uur rijden. En omdat de kwaliteit van de wegen niet optimaal is, en paard en wagen dezelfde weg gebruiken ben je vaak al langer onderweg dan verwacht. Reis je vanuit Las Terrazas? Houd dan rekening met ongeveer vijf uur. Kom je vanuit Playa Larga, dan is de reistijd ongeveer drie uur. Wij maakten onderweg een tussenstop in Cienfuegos, waar we hebben geluncht met een prachtig uitzicht over de gelijknamige baai. Onderweg zie je het landschap langzaam veranderen. Van de rode aarde in Pinar del Rio rijd je nu richting de groene bergen.

 

 

Visum en geld - TrinidadWanneer je aankomt in Trinidad begrijp je meteen waarom het centrum van Trinidad uitgeroepen is tot werelderfgoed door UNESCO. In de straten met kinderkopjes staan pastelkleurige huizen zij aan zij. Paard en wagen, ezels en oldtimers domineren het straatbeeld en niet voor niets is Trinidad daarom een van dé highlights van Cuba. Je overnacht in een sfeervolle casa in het centrum van Trinidad. Wij hebben gekozen voor deze casa vanwege de ligging en de fijne kamers. Je hoeft niet al te ver te lopen om ’s avonds een lekker hapje te eten. Of om de sfeer te proeven; je vindt hier letterlijk op elke hoek van de straat muzikanten die ervaren hun percussion-kunstje laten zien.

Bicitaxi in Trinidad

Dag 2 – In een bici door Trini

De leukste manier om Trinidad te leren kennen is volgens ons met een bicitaxi. Je ‘chauffeur’ kent de weg en neemt je mee door zijn stad. Via een lokale markt kom je bij je eerste stop: je krijgt een percussion-les om zo zelf de Cubaanse muziek te maken. Het is vrij lastig om het goede ritme te pakken te krijgen, maar och, het is zo leuk om zelf de muziek te maken. Bij de volgende stop ga je dansen op de muziek en krijg je salsa-les. Gooi de heupjes los en geniet van het ritme! Je laatste stop is om af te koelen: je leert je eigen cocktail/mocktail maken. Heb je je hele reis al genoten van die ultra-verse mojito? Nu is de kans om deze zelf te maken. Wij waren erg blij met het frisse drankje. Uiteindelijk ben je rond lunchtijd weer terug bij je casa en heb je alle tijd om Trinidad door te slenteren, of op de binnenplaats bij je casa een boek te lezen. Zorg ervoor dat je aan het einde van de middag bij Plaza Mayor bent; de salsbands gaan dan echt van start en zo kun je je salsa-moves direct uitproberen.

Trinidad Cuba met kinderen - oldtimer

Dag 3 – Vertrek uit Trinidad Cuba

Vandaag reis je verder naar je volgende bestemming. Ben je onderweg naar Varadero of Camagüey? Maak dan een korte stop in Santa Clara: hier won in 1958 Ché Guevara de slag tegen generaal Batista waardoor Cuba definitief communistisch werd. In Santa Clara vind je het mausoleum van Ché Guevara, een museum en een monument ter nagedachtenis aan de overwinnig.

Wij konden na twee nachten nog niet genoeg krijgen van Trinidad en hebben er voor gekozen om ons verblijf te verlengen. Op je extra dag heb je de mogelijkheid om de natuur van Topes de Collantes in te gaan. Met jonge kinderen kan je een variant op deze activiteit doen en de waterval El Cubano bezoeken. Is je Cuba reis na Trinidad nog niet ten einde en heb je behoefte aan een dagje rust tijdens je reis? Binnen 15 minuten sta je op het witte zandstrand van Playa Ancón.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verblijf in een casa ambiance

Reissom: € 200,- per volwassene
€ 150,- per kind
Inbegrepen: 2 overnachtingen in een casa boutique, inclusief ontbijt. Inclusief bici-taxi toer 'het lokale leven op Cuba' in Trinidad

Tijdens je verblijf wat meer luxe? Kies voor een casa boutique in het centrum van Trinidad. Je hebt hier het gevoel dat je in een kleinschalig boutique hotel slaapt in plaats van een knusse casa. De casa is centraal gelegen en vaak uitgerust met een ruim terras of buitenplaats.

Optionele excursie: Topes de Collantes

Reissom: € 70,- per volwassene
€ 55,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: Excursie met Engelstalige gids inclusief lunch

Wanneer je graag de natuur wil verkennen rond Trinidad, dan vinden wij het natuurgebied Topes de Collantes een aanrader. Het ligt op ongeveer 20 kilometer buiten Trinidad en de omgeving is groener dan groen. Tijdens je hike naar de waterval zie je pijnbomen, varens en andere tropische planten. Na een afdaling van ongeveer 1,5 uur bereik je de waterval El Salto de Caburn. Voordat je de wandeling terug maakt neem je een frisse duik in het natuurlijke zwembad. Houd er rekening mee dat je de weg terug omhoog klimt waardoor de wandeling zwaar kan zijn voor jonge kinderen of reizigers met een minder goede conditie.

Optionele excursie: El Cubano

Reissom: € 55,- per volwassene
€ 40,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: Excursie met Engelstalige gids exclusief lunch

Wanneer de wandeling in Topes de Collantes te zwaar is of wanneer je met jonge kinderen reis dan boeken we een excursie naar El Cubano. Dit natuurpark ligt op ongeveer 20 minuten van het centrum van Trinidad. Aan het einde van de wandeling kom je uit bij de waterval Javira. Klim op de rots omhoog en spring naar beneden in het natuurlijke zwembad als je durft!

Welke optie wil je aanvragen?

Op pad in Trinidad
Verblijf in een casa ambiance
Optionele excursie: Topes de Collantes
Optionele excursie: El Cubano
x