Santiago-de-cuba-sala

Salsastad Santiago de Cuba

Santiago de Cuba met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Santiago de Cuba
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Salsales
Reissom: € 150,- per volwassene
€ 75,- per kind (t/m 11 jaar)

✓ Overnachten in een casa traditional
✓ Geboortestad van de Cubaanse rumba, son, conga en salsa
✓ Leer dansen als een local tijdens een Salsa-workshop

Overnachten: 2 nachten in een casa traditional
Excursie: Salsa-workshop
Vervoer: geen
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • Cuba is meer dan rum, sigaren en salsa. Om het echte gezicht van Cuba te zien, moet je in Santiago zijn. Deze weinig bezochte stad ademt nog de revolutionaire sfeer: authentiek, communistisch, maar ook geplaagd door armoede en hitte. Hier zie je mensen met hun bonnenboekjes voedselratio’s ophalen bij staatswinkels en ervaar je hoe rum de smeerolie is van de maatschappij: de uitgelezen manier om al je problemen te vergeten. Ben jij op zoek naar het echte Cuba? Reis dan zeker naar het ruige Oriente.

✓ autohuur of transfers
✓ maaltijden, naast het ontbijt
✓ fooien
✓ optionele excursies
✓ entrees

Santiago de Cuba met kinderen

Dag 1 – Aankomst in Santiago de Cuba

Start je je reis in het oosten van Cuba dan ben je vandaag op de luchthaven van Holguin geland. Welkom op Cuba! In ongeveer vier uur rijd je van de luchthaven naar Santiago de Cuba. De meeste reizigers starten hun rondreis echter in het westen van Cuba. Doe jij dit ook? Dan reis je vanuit Camagüey in ongeveer vijf uur naar Santiago de Cuba.

De sfeer in Santiago de Cuba voelt al snel als de sfeer in andere grote steden, druk en lawaaierig. Daarom verblijf je vanavond in een casa particular in een buitenwijk van de stad. Lees meer over het overnachten in casa particular Cuba. Je loopt in 20 minuten naar het centrum of neem een taxi die je binnen enkele minuten naar het hart van de stad brengt. In het centrum van Santiago de Cuba stap je al snel in een wereld vol grote, typische reclameborden uit de jaren 50.

Santiago de Cuba - salsalesDag 2 – Salsa les in Santiago de Cuba

Één ding weten we zeker, de Cubanen zijn een swingend volk. De oorsprong van de rumba, conga, son en salsa vind je in Santiago de Cuba, ook al blijven andere steden in Cuba volgens ons niet achter. Daarom ga je vandaag zelf kennis maken met de salsamuziek. Typisch voor de Cubaanse salsa is de ‘rueda de casino’ waarbij minimaal drie paren in een cirkel dansen en telkens van partner wordt gewisseld. Geen zorgen. Jij begint bij de basis. Leer het ritme van de muziek en zet de eerste passen. Ook als je tijdens je Cuba reis met kinderen al wat passen geleerd hebt heb je nu de mogelijkheid om je passen uit te breiden.

 

 

Santiago de Cuba met kinderenWij vonden het fijn om de salsales in de ochtend te volgen zodat we de rest van de middag een beter indruk van Santiago de Cuba konden krijgen. In Santiago de Cuba vind je het graf van Fidel Castro en het mausoleum van José Marti. Toegang tot de begraafplaats kost 3 CUC waarbij elk half uur een ceremonie plaatsvindt voor de wisseling van de wacht bij het graf en mausoleum. Wat je al snel merkt is dat Santiago de Cuba een hete stad is. Afkoeling in de middag is welkom. Strijk neer op het terras van Hotel Casa Grande en bestel een frisse mojito om af te koelen.

Wil je de drukke stad ontvluchten dan is een bezoek aan het Morro-fort een leuke tip. Voor 5 CUC ga je terug naar de tijd van piraten. Het museum vonden wij eenvoudig maar het uitzicht over de Caribische Zee is prachtig.

Dag 3 – Vertrek uit Santiago de CubaSantiago de Cuba met kinderen

Na je ontbijt in de casa eindigt de bouwsteen. Vanuit Santiago de Cuba reis je in ongeveer vijf uur verder naar Baracoa, het meest oostelijke deel van Cuba. Omdat Baracoa lang afgesloten is geweest is het hier minder toeristisch en ervaar je een relaxte, caribische sfeer.

Wanneer je vanuit oost-Cuba naar het westen van Cuba reist reis je naar het midden van Cuba. De reis van Santiago de Cuba naar Camagüey duurt ongeveer vijf uur.

Vlieg je terug vanaf het oosten van Cuba en wil je je reis graag afsluiten aan het strand? Vraag ons naar de mogelijkheden voor een ontspannen strandverblijf in bijvoorbeeld Playa Pesquero.