Remedios Oldtimer tour tijdens familiereis Cuba

Old(timer) Remedios

Van Remedios naar tropische stranden in een oldtimer

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Remedios
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: In een old timer naar het strand (incl. lunch)
Reissom: € 135,- per volwassene
€ 95,- per kind (t/m 11 jaar)

✓ Slenter door de charmes van Remedios
✓ Verblijf in een pastelkleurige casa
✓ Laat je in een oldtimer over de Cubaanse Afsluitdijk naar stranden rijden
✓ Ontdek het natuurpark met watervallen en groenblauwe meertjes

Overnachtingen: 2 nachten in een kleurrijke casa particulares
Excursie: Oldtimer tour van Remedios naar Cayo Santa Maria of Cayo Las Brujas
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • Remedios is het bewaarde geheim van Cuba en waarschijnlijk de koloniale verrassing tijdens de familiereis door Cuba. Maar het stadje heeft meer dan kleurrijke straten met oldtimers. Cayo’s, eilanden met prachtige stranden, liggen namelijk op steenworp afstand. Zo bezoek je vanuit Remedios tijdens een oldtimer tour Cayo Santa Maria of Cayo Las Brujas. Ben je een natuurliefhebber? Dan is een bezoek aan Rancho El Querete een aanrader. Dit natuurgebied is onderdeel van een groter geheel. Rivieren lopen hier over in watervallen en de poeltjes zijn groenblauw gekleurd.

✓ Autohuur of transfers
✓ Maaltijden naast het ontbijt
✓ Fooien
✓ Entree Cayo Las Brujas
✓ Optionele excursies

Remedios San Juan Bautista kerk - Cuba familiereis

Dag 1 – Remedios, de verrassing van Cuba

De kans is groot dat je vanuit de ene koloniale sfeer naar de andere reist. Vanuit Trinidad is het zo’n 3 uur rijden naar Remedios. Remedios ademt dezelfde koloniale sfeer met pastelkleurige huizen en klinkersstraatjes, maar is authentieker, kleiner en minder toeristisch dan Trinidad. Wij noemen Remedios ook wel de verrassing van Cuba. Maar dit betekent niet dat je Trinidad mag overslaan, want deze stad staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Remedios gastfamilie casa - familiereis CubaDe originele charme van Remedios bewonder je al slenterend door de straten en tijdens het verblijf in een pastelkleurige casa. Het lokale leven speelt zich vooral af rond de kerk San Juan Bautista. Wil je een kijkje in de kerk nemen, maar zijn de deuren gesloten? Vraag een voorbij sjokkende Cubaan naar de pastoor. Iedereen kent de pastoor en hij opent graag de deuren voor je. Een bekend festival in Remedios is het vuurwerkfestival rond Kerst. Ben je in december niet in Remedios? Dan kan je het, voor Cubaanse begrippen, interessante museum bezoeken over de achtergronden van deze traditie. Leuker tijdens de Cuba reis met kinderen is volgens ons de natuur opzoeken. Op steenworp afstand van Remedios liggen namelijk hagelwitte stranden en een natuurpark vol watervallen en groenblauwe meertjes.

Strand en oldtimer, CubaDag 2 – Dé Cuba-ervaring: oldtimer tour

Tel een koloniaal stadje, een glimmende oldtimer en een tropisch strand bij elkaar op en je hebt dé Cuba-ervaring. Bofkont, want deze ervaring staat vandaag op de planning. Twee van die tropische stranden in de buurt van Remedios zijn Cayo Santa Maria en Cayo Las Brujas. Onderweg is het mogelijk om een stop te maken bij een suikerrietfabriek en een vissersdorpje, maar wil je liever meer tijd op het strand doorbrengen dan kan dat ook. De chauffeur rijdt de oldtimer in een uur over een soort 70 kilometer lange Afsluitdijk, Cayo Las Brujas, Cuba met kinderenmaar dan duizend keer mooier. Deze Cubaanse Afsluitdijk slingert namelijk langs verschillende ‘cayo’s’ van de Sabana-archipel, azuurblauw water, mangroven en flamingo’s. Cayo’s zijn eilanden die met elkaar en het vasteland verbonden zijn door een weg.

 

Deze cayo’s zijn, door hun compleetheid met wuivende palmbomen, rieten parasols, poederwit zand en helderblauw water, vaak volgebouwd met all-inclusive resorts. Cayo Las Brujas is nog relatief rustig en voor 15 CUC verblijf je hier op het strand en is de lunch inbegrepen. Uitgerust en met zand tussen de tenen word je aan het eind van de dag teruggebracht naar je casa.

Remedios straatleven - familiereis CubaDag 3 – Zwaai Remedios goodbye

Wordt het kokerellen in Sancti Spiritus, verdwalen in het doolhof van Camagüey of nog meer uren doorbrengen op het strand van dit keer Varadero? Dat hangt helemaal af van je wensen en die van de kinderen, want het is jullie droomreis door Cuba. Misschien is Remedios met haar cayo’s de laatste bestemmingen van de Cuba reis en rijd je vandaag terug richting Havana. De rit naar de luchthaven duurt zo’n 5 uur, zonder stops. Vind je dit iets te risicovol? Dan plannen we onderweg een nachtje in Santa Clara, dan kan je gelijk het mausoleum van Che Guevara bezoeken. Een extra nachtje in Havana mag natuurlijk ook.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verblijf in een casa ambiance

Reissom: € 170,- per volwassene
€ 125,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: 2 x overnachtingen met ontbijt

Kies je vaak voor de wat comfortabelere opties, dan kan dit ook in Remedios. Je verblijft dan in een casa ambiance, een iets luxere overnachtingsplek dan een casa traditional. Het koloniale huis is in 1910 gebouwd en in 2011 gerenoveerd, waarbij de originaliteit behouden is. De casa ligt op loopafstand van het centrum, maar wat rustiger en zonder al te veel verkeer.

Welke optie wil je aanvragen?

Old(timer) Remedios
Verblijf in een casa ambiance
x