Las Terrazas, Cuba met kinderen

Als tarzan in Las Terrazas

Las Terrazas

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Las Terrazas & Soroa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Ziplinen
Reissom: € 150,- per volwassene
€ 115,- per kind (t/m 11 jaar)

✓ Verblijf in het enige eco-hotel van Cuba of in een casa in Soroa
✓ Drink koffie met Cubanen van de oude koffieplantages
✓ Neem een duik in de natuurlijke baden van Baños de San Juan
✓ Zoef tussen de boomtoppen tijdens de allereerste zipline tour op Cuba

Overnachtingen: 2 nachten in een familiekamer in een eco-hotel met zwembad
Excursie: Zipline tour met gids en transport
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • Las Terrazas wordt gezien als de groene revolutie van Cuba. Met het enige eco-hotel van Cuba, op een van de hoogste heuvels van Sierra del Rosario, is dit eco-dorp een groen paradijs. Omgeven door restanten van oude koffieplantages en boeren die zich hebben laten omscholen tot gids ervaar je de verrassende natuur van Cuba en vergeet je even de kleurrijke straten met oldtimers. Tijdens de reis door Cuba met kinderen is ziplinen dé activiteit hier.

✓ Autohuur of transfers
✓ Maaltijden naast het ontbijt
✓ Fooien
✓ Optionele excursies

Vervoer, Cuba met kinderenDag 1 – Reis naar Las Terrazas

Reis je vanuit Havana? De drukke hoofdstad maakt na een uur plaats voor groene beboste heuvels. Stap je in Viñales de auto in? Dan verleng je de reis door het groene Cuba. Na de overheersing van de Spanjaarden werden de heuvels van Sierra del Rosario kaal geplukt om ruimte te maken voor koffieplantages. De wens van Fidel Castro was vervolgens om de natuur rondom deze koffieplantages te herstellen en beschermen. Een herbossingsproject toverde de heuvels om tot een groen paradijs, waar het dorpje Las Terrazas grenst aan het San Juan meer en zo’n 900 inwoners telt. Wat hier ook ligt is het enige eco-hotel van Cuba en daarbij het enige hotel van Las Terrazas. Jij verblijft hier twee nachten.

 

Hotel Las Terrazas, Cuba met kinderenWaar je vaak ziet dat de natuur ruimte moet maken voor gebouwen, maken gebouwen hier ruimte voor de natuur. Zo groeit er een gigantische boom dwars door de lobby van het eco-hotel in Las Terrazas. Boeren uit de omgeving werken hier en zijn opgeleid tot gids, want zij kennen het gebied: van de oude koffieplantages tot de tropische tuinen vol orchideeën. Dit zorgt niet alleen voor betere leefomstandigheden voor de boeren, maar ook voor het behoud van de natuur. Het hotel heeft een zwembad en vanaf de veranda uitzicht over het meer. Wanneer het hotel vol zit, boeken we een casa particular in Soroa, het nabijgelegen dorp.

Ziplinen Las Terrazas Cuba met kinderen

Dag 2 – Zoef tussen de boomtoppen

Adrenalinejunkies hebben vandaag misschien wel een van de gaafste dagen tijdens de Cuba familiereis, want vandaag klim jij in het harnas om van boomtop naar boomtop te zoeven. Ziplinen in Las Terrazas is niet zomaar aan een draadje met je benen in de lucht bungelen en ‘woehoe’ gillen. Dit is namelijk de plek waar je de eerste zipline tour van Cuba vindt, dwars door het natuurreservaat vliegt en een adembenemend uitzicht hebt over de restanten van de koffieplantages, het San Juan meer en eco-dorp Las Terrazas. Een gids en het transport zijn inbegrepen, de tour duurt ongeveer een uur en ook met kleine kinderen is veilig ziplinen mogelijk.

De rest van de dag mag je helemaal zelf invullen. Wij namen een natuurlijk waterbad bij Baños de San Juan en dronken koffie met Cubanen bij Casa del Campesino en Café de Maria. Het hotel heeft een restaurant, maar leuker is het om in het dorp bij een Cubaanse familie te eten in een zogeheten paladar. Zelfs voor vegetariërs heeft Las Terrazas een goed restaurant: El Romero. Zeldzaam op Cuba!

Dag 3 – Je verlaat Las Terrazas voor…

Nog een laatste kop koffie van een lokale boer en dan is het tijd om de heuvels van Las Terrazas en Soroa langzaam achter je te laten. Voor een reis door Cuba met kinderen raden we je aan om halverwege tot rust te komen op het strand van Playa Larga. Voor de kleurrijke koloniale sferen met oldtimers en kinderkopjes reis je door naar Trinidad.

In de omgeving van Trinidad vind je ook een natuurreservaat, namelijk Topes de Collantes. Dit natuurgebied staat bekend om de watervallen en intensieve wandelingen. Reis je met oudere kinderen die wel van een hike houden? Dan kan je ervoor kiezen om Las Terrazas in een halve dag te bezoeken, onderweg van Havana naar Viñales. Je verblijf in Trinidad verlengen we dan, zodat je het Tarzan & Jane gevoel ervaart in Topes de Collantes.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Overnacht bij Cubanen thuis in een casa in Soroa

Reissom: € 170,- per volwassene
€ 130,- per kind t/m 11 jaar
Inbegrepen: overnachtingen in een casa traditional in Soroa, ziplinen en transfers naar Las Terrazas

Het woord ‘enige’ staat in de zin van het eco-hotel in Las Terrazas gelijk aan ‘populair’. De beschikbaarheid is het hele jaar door beperkt en dat is ook niet gek, want het eco-hotel gaat helemaal op in de groene omgeving. Als het hotel volgeboekt is, boeken we een casa particular in Soroa. Soroa ligt op 23 kilometer van Las Terrazas, ook tussen de heuvels van Sierra del Rosario. In de casa in Soroa geniet je van de gastvrijheid van de Cubanen, want je verblijft bij hen thuis. Een mooie bijkomstigheid is dat je in Soroa de grootste orchideeëntuin van Cuba vindt met 700 verschillende soorten.

Welke optie wil je aanvragen?

Als tarzan in Las Terrazas
Overnacht bij Cubanen thuis in een casa in Soroa
x