Havana met kinderen - op de fiets

­¡Hola Havana!

Op de pedalen door Havana

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Havana
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Fietsen door Havana
Reissom: € 150,- per volwassene
€ 110,- per kind

✓ Aankomsttransfer in een oldtimer
✓ Welkomst meeting met tips en suggesties voor je reis
✓ Verblijf in een casa particular
✓ Fietsen door Havana, met gids

Overnachten: 2 nachten in een casa particular
Excursie: fietsen door Havana, met gids
Vervoer: transfer bij aankomst, in een oldtimer
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • Havana met kinderen: welkom in swingend Cuba. Waar koloniale gebouwen worden afgewisseld met kleurrijke timers en waar je de salsa leert (en danst) op de hoek van elke straat. Hoe je Havana met je kinderen het beste kunt verkennen? Op de fiets, volgens ons. Je fietst door klinkerstraten, volgt de gids (en de muziek) en wijkt af en toe uit voor een stilstaande old timer of een overvolle (Nederlandse) bus.

    Bij aankomst wacht jullie chauffeur jullie op. In stijl, want jullie reizen in een old timer naar jullie casa particular.

✓ entreegelden
✓ maaltijden, naast het ontbijt
✓ fooien

Havana met kinderen - oldtimerDag 1 – ­¡Hola Havana!

In de vroege avond land je in Havana. Zodra je de luchthaven verlaat, de warmte van het eiland voelt en de oude auto’s om je heen ziet, weet je het zeker: je bent op Cuba! Je chauffeur staat al op je te wachten. Hij brengt jullie geheel in stijl, in een oldtimer, naar je casa particular in Havana Vieja. Je thuis voor de komende dagen in het oude centrum van Havana. Een casa particular is een privé onderneming waardoor het service niveau hoog ligt. Je kamer is voorzien van airconditioning, een eigen badkamer met douche en toilet.

Eenmaal gesetteld? Dan loop je direct vanuit je casa het oude centrum van Havana in. Het oude centrum is door UNESCO benoemd tot werelderfgoed waardoor veel gebouwen in de steigers staan. Met de oldtimers en de salsamuziek om je heen waan je je helemaal in tropisch Cuba.

 

 

Havana met kinderen - op de fietsDag 2 – Fietsen door swingend Havana

Volgens ons is de beste manier om Havana te verkennen op de fiets. Je wandelt zelf naar het centrale verzamelpunt waar je een fiets en een helm krijgt. Kleine kinderen gaan achterop en wat oudere kinderen kunnen zelf fietsen. Samen met een gids is het dan tijd om de stad in al haar geuren en kleuren te gaan verkennen. Je kijkt je ogen uit wanneer je de klanken van de salsamuziek volgt en over de klinkerstraten fietst: links zie je stoffige oldtimers terwijl rechts de pastelkleurige huizen naast elkaar staan. OK, er staan heel wat huizen in de steigers, maar je krijgt zeker een goede indruk. Via groene parken en uitgestrekte plazas fiets je naar de Malecón: de beroemde boulevard van Havana.

Havana met kinderen - Cubaanse vrouwDag 3 – Vertrek uit Havana

Vandaag gaat je Cuba rondreis met je kinderen écht van start. Reis je met een huurauto? Dan haal je die in de ochtend op. Reis je met een privétransfer? Dan staat de chauffeur in de ochtend (vaak tussen 9.00 en 10.00 uur) voor je casa te wachten. Wil je meer weten hoe je het beste kunt rijden of reizen door Cuba? Kijk dan op onze pagina over vervoer.

De meeste reizigers kiezen voor de beroemde tabaksvelden van Viñales, die je te paard, te voet of op de fiets verkent. Liever ontspannen aan het strand? Reis dan door naar de mooiste stranden van Cuba, in Varadero, of naar kleinschalig Cayo Santa Maria.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verblijf in een casa ambiance

Reissom: € 210,- per volwassene
€ 155,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: twee overnachtingen in een casa ambiance, met ontbijt, transfer met oldtimer bij aankomst naar je casa, fietsen door Havana, met gids

De casa’s in deze categorie zijn ruimer, lichter en liggen middenin het oude centrum van Havana. De eigenaren besteden aandacht aan het interieur, waardoor het kleurgebruik en decoraties meer met elkaar in evenwicht zijn. Ook is er altijd een dakterras, balkon of patio waar je na een dagje slenteren kunt bijkomen van alle indrukken. Het grootse verschil is dan ook dat de casa’s in deze categorie vooral iets sfeervoller zijn.

Verblijf in een koloniaal hotel

Reissom: € 230 ,- per volwassene
€ 165 ,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: twee overnachtingen in een hotel, met ontbijt, transfer met oldtimer bij aankomst naar je casa, fietsen door Havana, met gids

Verblijf je liever in een hotel? In de mooiste en meest levendige wijk van Havana ligt een elegant en koloniaal hotel.  De hotels hier stammen van voor 1950 en hebben daardoor juist veel sfeer. Het kleinschalige hotel straalt koloniale sferen uit, met gewelfde plafonds en hoge deuren, waarin je de luxe en flair van de rijken in de jaren ‘ 50 letterlijk proeft. Het grootste voordeel ten opzichte van een casa particular is dat de kamers hier ruimer zijn. Houd er rekening mee dat er vaak geen drie- en vierpersoonskamers zijn.

Welke optie wil je aanvragen?

­¡Hola Havana!
Verblijf in een casa ambiance
Verblijf in een koloniaal hotel
x