Cocktails strand Cuba

Cocktails op Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cayo Santa Maria
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 170,- per volwassene
€ 125 per kind (t/m 11 jaar)

✓ Klein idyllisch eiland, met handjevol resorts
✓ Een luxe hotel, all inclusive
✓ Wit zandstrand en azuurblauwe zee
✓ Relax aan het strand, ga snorkelen of zeilen

Overnachten: 2 nachten in een luxe hotelkamer
Excursie: geen
Maaltijden: op basis van All Inclusive
  • Cayo Santa Maria met kinderen betekent strand en ontspanning. Het kleine idyllische schiereiland kent een handjevol resorts, hagelwit zandstrand en een azuurblauwe zee. Een mooie stop tijdens jullie Cuba reis. Je komt er via een 45 kilometer lange brug, die de verschillende schiereilandjes en het vasteland van Cuba met elkaar verbindt. Wij vonden het al leuk om er overheen te rijden en links en rechts alleen maar helderblauw water te zien. We regelen je overnachtingen voor je, in een fijn en luxe all inclusive-resort. Hier hoef je niets, en kun je zelf bepalen wat jij en je gezin willen gaan doen deze dagen. Wordt het een boekje lezen, spelletjes doen in het zwembad, of toch een kijkje nemen onder water?

✓ autohuur of transfer
✓ optionele excursies
✓ fooien

Hotel Santa Maria, Cuba met kinderenDag 1 – Aankomst in Cayo Santa Maria

Vandaag reizen jullie naar het strand. En wat voor een! Cayo Santa Maria staat bekend om het spierwitte zand en de koraalblauwe zee. De weg er naar toe is al een avontuur op zich: je rijdt namelijk over de 48 kilometer lange Pedraplén, een dam met daarin 45 bruggen. En aan weerszijden? Schitterend azuurblauw water. Onderweg zie je hier en daar een verdwaalde old timer staan. Of wat Cubanen die een visje proberen te vangen vanaf een van de bruggen waar je overheen rijdt.

Omdat Cayo Santa Maria minder makkelijk bereikbaar is vanuit Havana, voor bijvoorbeeld dagtoeristen, vind je hier wat minder faciliteiten buiten de hotels. Wij vinden dit kleinschalige karakter juist een aanrader. Je overnacht in een luxe all inclusive-resort, met ruime kamers. Terwijl je kinderen het zwembad opzoeken geniet jij van het uitzicht op de turquoise zee.

 

Cayo Santa Maria met kinderen - snorkelenDag 2 – Relaxen, of toch niet?

Vandaag raden we je aan om het water op te gaan, of in te duiken. Het tropische klimaat in Cuba en de wind zorgt altijd voor een aangename temperatuur. Ook van het water, dus wat ons betreft ideale condities om te snorkelen. En met een beetje geluk zie je zeeschildpadden of zelfs dolfijnen. Geen zin om te snorkelen? Huur dan een catamaran en ga (eventueel met een kapitein) het water op. Of huur een surfplank en bedwing de golven.

Wanneer je kinderen hier geen zin in hebben, kun je krabbetjes gaan zoeken aan de waterrand, de vele zwembaden van je hotel verkennen, of gaan beachballen op het strand. Smeer je kinderen goed in en zet een zonnebril op, want het strand is witter dan wit. ’s Avond kun je in een van de restaurants een hapje eten. Het eten is goed en vaak is er live muziek.

Cayo Santa Maria met kinderen - onderweg

Dag 3 – Vertrek uit Cayo Santa Maria

Is Cayo Santa Maria het eindpunt van je Cuba familiereis? Dan reis je vandaag in 5 uur terug naar Havana. Heb je een avondvlucht terug naar huis dan heb je tijd om je auto in te leveren op de luchthaven, in te checken en letterlijk met het witte zand tussen je tenen op tijd in het vliegtuig te zitten. We kunnen ook een laatste nacht in Havana voor je inplannen, wanneer je dit prettiger vindt. Begin je juist je rondreis door Cuba met je kinderen? Dan kun je vanuit Cayo Santa Maria doorreizen naar Remedios (op ongeveer een uur rijden), of naar Centraal-Cuba gaan, naar Sancti Spíritus. Hier leer je de Cubaanse keuken echt kennen met een kook-workshop.

Tips voor je Reis Cayo Santa Maria met kinderen

Watersporten

Je vindt bij Cayo Santa Maria een van de grootste koraalriffen ter wereld. Ga duiken, of neem een proefles. En wanneer je dat te spannend vindt kun je hier ook prima snorkelen.

Bezoek Santa Clara

Wanneer je niet via Santa Clara naar Cayo Santa Maria bent gereden is het het overwegen waard om er een dag naar toe te gaan. Santa Clara is de meest revolutionaire stad van Cuba, vanwege de nationale held: Che Guevarra. Je vindt hier dan ook het Che Guevarra-museum en het mausoleum, waar hij begraven ligt. Op het monument staan de woorden ‘Hasta la victoria siempre‘ wat zoiets betekent als ‘Naar de overwinning, altijd’. Je ziet deze woorden trouwens overal in Cuba terugkomen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Upgrade hotel - Cayo Santa Maria met kinderen

Reissom: € 260,- per volwassene
/ € 195,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: Overnachtingen in een luxe hotel, op basis van all inclusive

Wil je nog luxer dan luxe met je kinderen overnachten tijdens in Cayo Santa Maria? Dan regelen we een vijf sterren resort voor jou en je gezin. Het resort is vrij groot en heeft verschillende restaurants, zodat je kunt kiezen uit à la carte, of juist buffet. De kamers zijn ruim en hebben een grote badkamer. Bovendien zijn er meerdere zwembaden; groot en schoon en meer dan voldoende ligstoelen. Je hotel ligt aan het witte zandstrand.

Welke optie wil je aanvragen?

Cocktails op Cayo Santa Maria
Upgrade hotel - Cayo Santa Maria met kinderen
x