Reis Cuba met kinderen - Camagüey

Verdwalen in Camagüey

Camagüey met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Camagüey
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 70,- per volwassene
€ 50,- per kind (t/m 11 jaar)

✓ Koloniaal centrum met kronkelende straatjes
✓ Overnachten in een casa bij de Cubanen thuis
✓ Verken Camagüey met kinderen op eigen gelegenheid
✓ Bezoek de stallen van Rancho El Belén, waar stieren en raspaarden worden gefokt

Overnachten: 2 nachten in een hotel
Excursie: op eigen gelegenheid
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • Camagüey ligt in het hart van Cuba. Midden in een veeteeltgebied vind je hier een stad vol charme. Bovendien ligt Camagüey strategisch tussen Oost- en West-Cuba. Camagüey heeft een bloeiend cultureel leven en een groot historische centrum in koloniale stijl. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, dankzij de unieke stadsindeling en architectuur. Je slaapt bij de Cubanen thuis, in een sfeervolle casa. Wij vonden het leuk om door het labyrint van kronkelende straatjes te slenteren en de vele plaza’s en binnenpleinen te verkennen.

✓ Autohuur of transfer
✓ Overige maaltijden (naast ontbijt)
✓ Bosrit en lunch op het platteland (ter plaatse te regelen)
✓ Optionele (overige) excursies
✓ Fooien

Reis Cuba met kinderen - kerk CamagüeyDag 1 – Aankomst in Camagüey

Vandaag hebben jullie een lange reisdag voor de boeg. Reis je vanuit Trinidad, dan ben je zo’n vijf uur onderweg. Wij stopten onderweg in de Valle de los Ingenios: een vruchtbare en groene vlakte met mooie uitkijkpunten. Daarna hebben we geluncht in Sancti Spíritus, voordat we verder reden naar Camagüey. Onderweg kom je langs suikerrietplantages, citrusplantages en veeteelt.

Camagüey heeft een onlogische indeling en staat bijna garant om te verdwalen. Is het niet met de auto, dan zeker te voet. Je krijgt een leuke eerste indruk van de stad wanneer je je voor 1 CUC naar je hotel laat leiden door een jongen op een fiets. Onze gids bleef fanatiek achterom kijken of we hem wel konden volgen.

Casa Camaguey, Cuba met kinderenWe regelen een leuke casa voor je, met familiekamers. Vanuit je casa loop je zo het centrum in. Hebben je kinderen geen zin meer om te wandelen? Regel dan een fietstaxi, voor zo’n 5 CUC per taxi. Met een beetje geluk spreekt je fietser wat Engels, zodat hij direct als gids dient en je van alles kan vertellen over Camagüey. Wat zeker uniek is voor Camagüey zijn de tinajones: grote kruiken van aardewerk, die regen opvangen, zodat er in droge tijden overal water voorradig is. De grootste heeft een omtrek van ongeveer vier meter en is zo’n anderhalve meter hoog.

Je kunt ervoor kiezen om in de stad te gaan eten, maar misschien is het wel net zo fijn om bij je casa te eten. De vrouw des huizes kan goed koken en de kinderen rollen daarna direct hun bedje in.

Reis Cuba met kinderen - smalle straatjes CamagüeyDag 2 – Camagüey zelf verkennen

Was je gisteren te moe om met de fietstaxi door Camagüey te rijden? Dan is dat vandaag wel een leuk begin van je dag. Zo zie je de highlights van de stad in een uurtje en kun je daarna, samen met je gezin, je verdere plan trekken. Het oude centrum is een ideaal wandelgebied. Je ziet veel smalle straatjes, koloniale gebouwen en binnenplaatsen met bloeiende bougainvilles. Op Plaza San Juan de Dios vind je huisjes en een kerk, uit de 18de eeuw. En daar vlakbij is de lokale markt om overheen te struinen.

Liever de natuur in? Ga dan naar Rancho El Belén. De boerderij ligt in de Sierra del Chorrillo, wat een beschermd natuurgebied is. Onderweg zie je Cuba op zijn mooist: ossenkarren, kinderen die in uniform naar school gaan en zelfs geiten op de weg. Op de Rancho zie je in de stallen stieren, herten en grote raspaarden. Helaas is de Rancho niet altijd open, dus informeer, voordat je op weg gaat, bij je casa particular.

Camaguey met kinderen - Oldtimer, CubaDag 3 – Tijd om Camagüey te verlaten

Na je ontbijt bij de casa eindigt de bouwsteen in Camagüey. Jullie familiereis door Cuba gaat verder, in het oosten van Cuba of juist richting westen. Vanuit Camagüey bereik je in zo’n vijf uur Santiago de Cuba; dé muziekstad van Cuba. Reis je richting westen, dan kun je kiezen uit authentiek Trinidad. Zin om te koken? Reis dan naar Sancti Spíritus, waar je je eigen favoriete Cubaanse gerecht leert koken.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Sfeervol overnachten in een hotel met zwembad

Reissom: € 115,- per volwassene
€ 85,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: twee overnachtingen in een hotel, met ontbijt

Wil je tijdens je familiereis door Cuba liever in een hotel overnachten in Camagüey, dan kunnen we dat voor je regelen. Je hotel ligt in het centrum van de stad en heeft ruime kamers. Je hotel heeft een zwembad (wel wat klein, want het is een stadshotel). Je kunt na een dagje wandelen heerlijk ontspannen op het terras van het hotel, dat uitkijkt over de stad.

Welke optie wil je aanvragen?

Verdwalen in Camagüey
Sfeervol overnachten in een hotel met zwembad
x