Adventure Day Tour Baracoa, Cuba

Baracoa: kokos & cacao

Baracoa strand met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • In het kort
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Baracoa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Avontuurlijk dagtour met boottocht en hike
Reissom: € 170,- per volwassene
€ 130,- per kind (t/m 11 jaar)

✓ Tropisch regenwoud aan de Caribische zee
✓ Relaxte Caribische vibe
✓ Bananenbomen en cacao

Overnachten: 2 nachten in een casa familia
Excursie: omgeving van Baracoa incl. gids, vervoer en lunch
Vervoer: geen
  • Baracoa is lange tijd onbereikbaar geweest waardoor het toerisme nog maar langzaam op gang komt. De relaxte sfeer en de groene omgeving maken Baracoa een fijne afsluiter van je reis óf een mooi startpunt. Je overnacht in een hotel, met zwembad. Wel zo fijn, wanneer je aan het einde van je reis bent. Het hotel ligt hoog op een heuvel en vanuit het zwembad heb je een prachtig uitzicht over de baai.

✓ autohuur of transfers
✓ maaltijden, naast het ontbijt
✓ fooien

Hotel Baracoa, Cuba met kinderenDag 1 – Welkom in Baracoa

Vanuit Santiago reis je in ongeveer vijf uur naar het meest oostelijke puntje van Cuba. Als je je Cuba rondreis in het westen bent gestart merk je meteen dat de wegen in het oosten minder goed onderhouden zijn. Via typisch Cubaanse dorpen en kustwegen zie je het landschap veranderen. De rechte weg verandert in kronkelende bochten en de omgeving wordt steeds groener. Welkom in Baracoa. De komende nachten slaap je in een voormalig Spaans fort wat omgebouwd is tot hotel. Om bij het hotel te komen klim je vanuit het centrum van Baracoa ongeveer 80 treden omhoog. Nadat je bent ingecheckt loop je vanuit de receptie naar het terras. Als je voorbij het zwembad loopt is het uitzicht het eerste wat je aandacht trekt. Je kijkt aan de ene kant uit over Baracoa, de kustlijn en de zee. Links van je zie je El Yunque, de tafelberg van Baracoa. Wij vonden het eerlijk om deze middag met een boekje aan het zwembad te ontspannen.

 

Adventure Day Tour, Baracoa CubaDag 2 – Op avontuur in Baracoa

Baracoa staat onder andere bekend om cacao. Ben deze ochtend dan ook niet verrast als je ontbijt met warme chocolademelk. Ondanks de warme temperaturen in Cuba vonden wij dit verrassend lekker bij ons ontbijt. Na het ontbijt wordt je opgehaald per jeep door je Cubaanse gids. Je wordt meegenomen naar een Cubaanse rancho waar je leert over de cacao productie en waar je warme chocolademelk van deze ochtend vandaan komt. Nadat je zelf nog wat geproefd hebt neemt de gids je mee naar de Toa rivier. Hier stap je in een cayuca, de traditionele boot van Baracoa. Tijdens de boottocht geniet je van de groene omgeving van Baracoa terwijl je luistert naar de verhalen over de omgeving van de visser die met je mee vaart.

 

Playa Maguana Baracoa, CubaDeze middag neemt de gids je mee naar Playa Maguana. Een paradijselijk straand aan de Atlantische Oceaan. Na een drukke ochtend is een frisse duik in de zee heerlijk verkoelend. Hier breng je de rest van de middag door. Voordat je terug keert naar je hotel maak je een korte stop bij een kokosnoot kwekerij. Kokosnoot is typisch voor Cubaanse gerechten. Hier zie je hoe de kokosnoten worden verzorgd om uit te groeien tot palmbomen.

In de avond hebben wij gegeten in een paladar, een Cubaans huiskamerrestaurant, in de buurt van Parque Central. In de avond komen de Cubanen hier samen om de orde van de dag te bespreken. Voor een mojito of mocktail gingen wij naar Casa de la Trova waar later op de avond ook volop salsa wordt gedanst.

Straatbeeld Baracoa, CubaDag 3 – Vertrek uit Baracoa

Geniet na je ontbijt nog even van het uitzicht over Baracoa voordat je Cuba familiereis vervolgt. Wij konden zelf geen genoeg krijgen van Baracoa en hebben ons verblijf verlengd. Vanuit je hotel heb je inmiddels enkele dagen uitzicht gehad op El Yunque, de tafelberg van Baracoa. Ga met een gids op pad en beklim deze 575 meter hoge tafelberg van Cuba. Of huur fietsen in het dorp en fiets naar Yumuri Canyon. Tussen de ongeveer 180 meter diepe kloof loopt een rivier waar je een boottocht over kunt maken.

Na je verblijf in Baracoa reis je in ongeveer vijf uur terug naar Santiago de Cuba. Wil je je reis eindigen in het oosten en ben je op zoek naar een strandverblijf in de buurt van de luchthaven Holguin? Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Overnachten bij de Cubanen thuis, in een casa traditional

Reissom: € 170 ,- per volwassene
€ 130,- per kind (t/m 11 jaar)
Inbegrepen: overnachtingen in een casa traditional

Wanneer je nog een extra Cubaans tintje aan deze bouwsteen wilt geven, dan kun je kiezen voor een verblijf in een casa traditional. De familie ontvangt je hartelijk maar je privacy blijft gewaarborgd, je hebt namelijk een kamer met eigen douche en toilet en krijgt de sleutel mee van het huis. Omdat de plaats meer afgelegen ligt, is je verblijf hier eenvoudiger.

Welke optie wil je aanvragen?

Baracoa: kokos & cacao
Overnachten bij de Cubanen thuis, in een casa traditional
x